играчки

Начало | играчки | Топ седем на най-добрите играчки за всички времена

Топ седем на най-добрите играчки за всички времена

Аз детето | 2020-11-17

Топ седем на най-добрите играчки за всички времена

Играчките винаги са били и винаги ще бъдат едно от любимите неща за децата. Независимо колко години минават и колко други неща биват изобретявани. Един ден, дори и да живеем на Марс или да пътуваме с летящи коли – едно е сигурно, играчките ще са си още на мода и всяко дете ще иска да има играчки! Играчките разбира се стават все по-различни с всяка година, както целият свят се развива, така и те. Има обаче и такива, които си остават непроменени и досега и колкото и нови и все по-технологични играчки да се произвеждат, децата винаги ще обичат и тези, които са съставени от по-прости материали и определено не могат да се движат или да бъдат управлявани от смартфон, че дори и да издават звуци. Но пък винаги ще накарат въображението ви да се размърда и да създаде още по-интересни моменти за игра. Сигурни сме, че от изброените играчки дори самите вие имате, но може би сте ги позабравили. Така че ето ви един повод отново да опитате да поиграете с тях. Неслучайно са смятани по целия свят за най-добрите на всички времена. Това са играчки, които всяко дете има в своя дом. Хайде да играем!

Строители или конструктори

Двете имена са всъщност една и съща играчка, а днес много от вас ги познават и просто като име на марката „Лего“. Строителите, както знае всяко дете са шарени блокчета, като съединявайки ги, можеш да направиш каквото искаш с тях. Къща, стена, робот, пиратски кораб, ракета... Всичко е в твоите ръце и в твоето въображение. Можем да обобщим, че конструктора е равен на часове щастие и приятни занимавки. Общо взето тази играчка е като „Майнкрафт“ в реалността. Да не говорим, че дори има конструктори направени като играта, така че какво чакате, вадете стария строител, избършете го от прахта и започвайте да изграждате красиви неща.

Тебешир

За тебешира няма нужда да говорим много, камо ли пък да обясняваме какво е! Но ако сте го забравили, ние ще ви припомним, че само с него можете да направите скучния асфалт пред вкъщи като произведение на изкуството, можете да си начертаете дама на която да скачате, че дори и поле за футбол или баскетбол.

Всякакви комплекти за изработка на неща, които сега наричат творчески

Знаете ли, че когато ние и вашите родители бяхме ученици, на много от нас най-любимият ни предмет беше трудовото обучение. Не за друго, а защото още ясно си спомняме как имахме едни комплекти с глава на лъвче отпред, в които бяха предвидени интересни творчески занимания за цялата учебна година. Така например вътре имаше материали за бродиране, изработка на бижута или нещото, което най-много ни впечатляваше, да си направиш хартиено цвете, което когато потопиш във вода и то разцъфваше. Така сега има още по-очарователни неща, като например да си направиш сам малко роботче, което се движи и се захранва от слънчева светлина.

Изстрелвачка на перки

Не сме сигурни как точно се казва сега, но ние така си я наричахме. Имаше едно дълго нещо като пръчка и една малка перка, която се закрепваше отгоре и дори светеше. След като дръпнеш едно въженце от дръжката и го пуснеш рязко, перката литваше високо нагоре и светеше в различни цветове. Забавно беше да гледаш и да търсиш къде е паднала или пък да си я подхвърляте така. Знаем, че все още могат да се намерят такива и дори и това да не ви изглежда толкова забавно, колкото да „крадеш коли“ на една компютърна игра или да четеш статуси във Фейсбук, знайте, че няма да съжалявате ако поне опитате.

Игри с топка

Топката е най-хубавата и полезна играчка измислена някога. Просто няма какво друго да ви кажем: независимо дали ще играете на народна топка, волейбол или просто ще я подхвърляте, няма по-полезна и интересна играчка от нея. Особено след като е оцеляла от древни времена до днес.

Сапунени мехури

Всеки си е надувал сапунени мехурчета и знае защо ги включихме тук. Те изискват малко умения, но пък са най-интересното нещо, което едно дете може да направи в скучен ден. Големи или малки, много или едно по едно, със специални или с подръчни материали, няма нищо по-забавно от правенето на сапунени мехури. Освен това знаете ли, че вече се продават и специални комплекти, при които е включена и една особена ръкавица, която ако си я сложиш ще можеш да си играеш с мехурчето поне десетина минути. Не е ли толкова яко?

Настолни игри

Нищо не събира семейството заедно така, както една хубава настолна игра, която ще ви предложи много часове на стратегии, смях и победа и всичко това на удобната маса в хола или леглото в стаята ви.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град