конкурси

Начало | конкурси | Любимо стихотворение от Леда Милева си спомни и книга спечели!

Любимо стихотворение от Леда Милева си спомни и книга спечели!

Аз детето | 2020-03-10

Любимо стихотворение от Леда Милева си спомни и книга спечели!

Леда Милева бе от онези автори на детска литература, които сякаш знаят нещо повече от другите за детското съзнание. Иначе нямаше така лесно да достига до него и да му въздейства. Тя бе човек, който одухотворява невидимия свят и като вълшебник умее да разкрива тайните му, без да нарушава тайнствата. Леда Милева сякаш искрено вярваше, че растенията са мислещи, че животните имат човешки черти на характера, и че Доброто и Злото не са присъщи само на хората. За нейното въображение нямаше граници през времето и пространството, и в това отношение творчеството ѝ може да бъде съпоставено с най-големите световни автори на детска литература, а тя самата да съперничи на най-големите хуманисти в света. Като писател, трудно бихме могли да си представим съвременната детска литература без нейното блестящо присъствие в нея. Леда Милева притежаваше редкия талант на вълшебен разказвач на истории с приказно тънка граница между художествената измислица и реалността. Вероятно това я правеше така любима авторка не само на децата, но и на „порасналите“ деца.

Не се съмняваме, че няма малко или „пораснало“ дете, което да не си спомня поне едно стихотворение, един куплет от великата наша писателка. И то, не само легендарното „Зайченцето бяло“, но и „Хубавец“, „Дует“, „Дървено конче“. За Леда Милева можем да говорим още много, но предвид скорошния ѝ любилей ние предпочитаме да почетем великата писателка по друг начин, а именно с една интересна игра. Всеки, който обича поезията на Леда Милева може да се включи! Как ли? Много лесно! Просто попълнете формата по-долу и можете да сте един от четиримата късметлии, които ще спечелят книга с избрани детски стихотворения от писателката и още по-красиви илюстрации. Книгата е издание на издателство „Дамян Яков“.

Очакваме отговорите ви до 29-ти март, а на 31 на случаен принцип ще изтеглим и четиримата печеливши. Преди да участвате не забравяйте да се запознаете и с условията на играта!



Коментари
1 коментар

Сение , ,

Публикувано на 11.03.2020

Благодаря че организирате такива хубави игри. Вече се регистрирах

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град