игри за навън

Начало | игри за навън | 8+ забавни неща, които да направите в снега

8+ забавни неща, които да направите в снега

Аз детето | 2021-02-15

8+ забавни неща, които да направите в снега

Време е за снежни игри – ох, откога чакаме да ви кажем това словосъчетание, но тази зима снегът все го нямаше. Но не и този път, най-накрая наваля наистина както си трябва и можем да се пързаляме с шейни, да си правим снежни човеци и то не въображаеми или от хартия, а истински. Зимата е чудесен сезон, но без сняг – тя е просто студ без смисъл. Така че, докато майката природа все още не ни е изненадала и не е разтопила снега на бърза ръка – ето ви малко повече от 8 интересни, някои от тях познати, а други доста необикновени идеи, които обаче ще ви осигурят истинско снежно забавление.

Въртене на обръчи

Знаем, че това звучи доста странно и неподходящо за сезона, но отсега ви казваме, че въртенето на обръч в снега е доста по-забавно, отколкото си мислите. Също така е и по-голямо предизвикателство. Не само заради топлите дрехи, с които трябва да сте облечени, но и заради самия сняг под краката ви. Освен това можете да се възползвате като например замеряте този, който го върти със снежни топки и засечете кой ще издържи най-дълго при тези обстоятелства. А можете да превърнете обръча и в мишена... Виждате ли колко забавно може да е, а също и доста подходящо за зимата.

Не само снежен човек...

Знаете ли, че от снега могат да се направят не само снежни човеци, защо не впрегнете въображението си и не направите и други фигури. Ще е забавно, а пък, когато са готови и ги снимате ще можете да се похвалите с тях в социалните мрежи и да съберете доста харесвания и коментари. А и ще сте прекарали един забавен ден навън. Ние например си направихме гъсеница – стана доста интересна, не мислите ли?

Замръзнали сапунени мехури

Да, знаем, че и друг път сме ви го предлагали, но как няма като винаги е интересно и впечатляващо. Ако пък не знаете или не си спомняте как точно се правят – прочетете ето тук!

Снежни графити

Тази игра е чудесна, защото може да ѝ се отдадете и при много, и при малко сняг. Пък и рисуването винаги е забавно, а когато е в снега е още по-интересно и впечатляващо. Затова пригответе си няколко шишета от шампоан или балсам или нещо подобно, в тях сипете вода и различни по цветове темперни боички, разтръскайте ги малко и отивайте да рисувате своите красиви снежни графити.

Формички за пясък, но в снега

Кой е казал, че формичките за пясък са само за пясък. В снега също вършат идеална работа. Така че защо не си направите едни снежни мидички и костенурки, които идеално ще украсяват снежния ви замък. Забавно и красиво, само извикайте приятелите и се захващайте за работа – няма друг начин да се уверите, че сме напълно прави.

Състезание по хвърляне на снежни топки

Снежните топки не служат само за замеряне на другите, знаете ли, че с тях можете да си направите и състезание. Кой ще хвърли най-далече снежната топка, кой ще уцели центъра на кръг направен в снега, кой ще направи най-идеално кръглата снежна топка най-бързо... Възможностите са буквално безброй, само излезте и се забавлявайте.

Пързаляне с пояси

Да, и това звучи невероятно, но е идеална игра за снега. Независимо дали имаш шейна или не, пързалянето с пояси си е чудесен забавен вариант. Така че облечете се топло и надуйте поясите. След това си намерете подходящия наклон и започвайте. Просто поставяте пояса на земята и сядате в дупката му. Всъщност те са доста по-бързи и доста по-лесно се пързалят от шейните. Само помнете, че от тях се пада и доста по-лесно ама нали е в снега, няма да е чак толкова опасно, само малко по-студено.

Усмивката на снежния човек

Тази игра също е доста интересна. За нея просто трябва да направите един снежен човек, може и малък, а след това всеки от групичката ви да направи и усмивка от малки камъчета или клечки, но... със затворени очи. Резултатите са доста забавни и можете да се спукате от смях.

Още няколко добре познати, но може би позабравени, предложения от нас:

  • Замеряне със снежни топки: разделяте се на отбори и знаете какво следва след това.
  • Ходи по този начин: опитайте се да оставяте различни животински следи в снега с материали около вас: котешки стъпки, от гълъби или мечки. Който направи най-правдоподобните е победител за съответния рунд, а накрая, който има най-много спечелени рундове е големият победител.
  • Направете лабиринт от сняг или пък просто нека един от вас оставя стъпки на определени места, а другите трябва да ходят по тях като стъпват само във вече оставените стъпки.

Това е! Сега остава да се облечете топло и да се забавлявате, докато снегът го има!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град